DRUGAČIJE

Pogledajte devet razloga za nošenje maski, koje navodi jedna simpatična - muha

Riječ je o ilustracijama koje godinama stvara Nina Ivanović, a koje su odnedavno i dio slikovnice Silvije Šesto
 Privatni album

Muhe su svima dosadna i naporna stvorenja, koja nikako ne želimo vidjeti u svojim životnim prostorima. Svima - osim njoj. Ona je Nina Ivanović grafička dizajnerica i ilustratorica iz Zagreba, koja već godinama upravo muhama daje glas kroz svoje radove. Zadnja i prilično aktualna bila je njena ilustracija u kojoj nam muha s maskom na licu daje popis dobrih razloga zašto i mi moramo nositi masku.

- Muhe su mi bile inspiracija još od srednje škole gdje sam ih prvenstveno izradila kao male, debele skulpture od papira. Ljudima se svidio taj drugačiji prikaz nečega što do tada nisu uopće voljeli kao što se vole psi, mačke,... Od tog trenutka one su dobile svoj karakter i našle svoj novi dom kod raznih obitelji - priča Nina o počecima svojeg "crtanja" muha.

image
Privatni album

Kako je vrijeme prolazilo, ove životinje su joj postale inspiracija za nakit, a ove godine napravila je i korak dalje, pa su njihovi različiti karakteri oživjeli u ilustraciji.

- Upravo je izašla slikovnica koju je napisala Silvija Šesto -MUHEr ZAGREBA- gdje su se naše muhe susrele s jednom baš bezobraznom koja radi štetu, te su krenule u spašavanje svog najdražeg grada. Treba maknuti tu stigmu da su muhe samo dosadne i beskorisne. Evo, ova muha je obzirna muha, ona pokušava motivirati svoje ljude da paze na sebe i druge u ovim vremenima i naravno da više ni jedna obitelj ne posjeduje muhomlat - ali o tome ćemo drugom prilikom. Živjele muhe! - kaže simpatična Nina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 16:57