KREATIVNOST NA DJELU

Pogledajte kako izgleda novo najljepše hranilište za ulične mace u Zagrebu

U akciju uređenja uključili su se mnogi: volonteri, članovi inicijative "Djeca za bolji svijet" i umjetnik Lunar
 Katarina Loborec

Uređeno je hranilište za ulične mačke u centru Zagreba, koje je tako postalo, sasvim sigurno, najljepše u gradu. Legalno je uređeno, dakle, grad je odobrio, a uključili su se svi. Od volontera, preko inicijative "Djeca za bolji svijet" koji su donirali kućice i pobojali ih, pa do umjetnika Lunara, koji će zid na hranilištu ukrasiti mačjim grafitima.

image
Katarina Loborec

- Mačke godinama hrani baka Ana, gospođa od 83 godine, koju je jedne kišne večeri dok je hranila mace upoznala sadašnja volonterka Ivana koja je nakon tog susreta odlučila pomoći. Javila nam se i mi smo preostale mace veterinarski zbrinuli i nakon toga podnijeli zahtjev na grad za legalizacijom hranilišta. Hranilište je registrirano prošli mjesec, skupa s još nekoliko lokacija u centru gdje će se također postaviti kućice - kaže Katarina Loborec, volonterka Prave šape, koja se uključila u akciju. Njena udruga je još 2015. kastrirala nekoliko mačaka bake Ane.

image
Katarina Loborec

Volonterka Ivana oformila je inicijativu "Miceki iz centra", a svi koji žele, mačkama mogu donijeti hranu ili se pomaziti s njima. U svjetlu priče iz Dubrovnika, gdje je zbog dolaska turista iz Kneževa dvora maknuta kućica koja je jednoj staroj maci služila da se ugrije te nedavnog prevrtanja i oštećenja mačjih kućica na hranilištu u Vrsaru, ljubitelji životinja nadaju se kako ovako lijepo uređeno hranilište i zaklon za mačke neće baš nikome smetati. Mačke koje su kastrirane i o njima se ljudi brinu samo su ukras grada u kojem žive, kažu aktivisti.

image
Katarina Loborec
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 15:07