DUPINI U JADRANU

Foto: Pogledajte kako izgleda Zoom i njeno malo, koje je nedavno donijela na svijet

Voli boraviti u vodama oko Lošinja, a najčešće vrijeme provodi sa svojim najboljim prijateljima
 Institut Plavi svijet

Iz Instituta Plavi svijet objavili su radosne vijesti - ženka dupina Zoom, njihova stara znanica čije kretanje Jadranom prate od 2008. godine, ovog je ljeta opet postala majka. Vidjeli su je, kažu, u društvu njezinog novorođenog mladunca. Bili su dio velike grupe od preko 20 dupina, ronili su i lovili jato riba te se družili u kanalu između otoka Oliba i Paga.

- Tijekom našeg opažanja, mali dupin Zooms2023 plivao je uz majku. Budući da je još imao okomite svijetle pruge na bokovima, zaključujemo da nije bio stariji od tek nekoliko tjedana. Malom Zooms2023 želimo dug i sretan život u Cresko-lošinjskom arhipelagu - objavili su.

Zoom je veoma živahna, voli susretati promatrače i uvijek ih oduševi svojim skokovima. Prvi put je na svijet donijela mladunče 2016. godine i pokazala se kao veoma brižna majka. Voli boraviti u vodama oko Lošinja, gdje je se često može vidjeti, a najčešće vrijeme provodi sa svojim najboljim prijateljima, dupinima imena Kiselo i Luca. Mnogo im je toga zajedničkog, a povezuje ih i činjenica da su sve već imale mladunce.

image
Institut Plavi svijet
image
Institut Plavi svijet
image
Institut Plavi svijet
image
Institut Plavi svijet
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 17:41