PRVI DAN NA POSLU

Pogledajte kako je pas Rocky iz okolice Bjelovara nanjušio lopove koji su opljačkali trgovinu

Policijski pas Rocky u službene redove policije došao je prije 14 dana
Ovo je bio Rockyjev prvi radni dan
 PU bjelovarsko-bilogorska

Policijski pas Rocky nanjušio je lopove koji su prošli tjedan provalili u trgovinu i skladište trgovine u Malom Pašijanu i ukrali cigarete, prehrambene artikle, proizvode za higijenu i razni alat u vrijednosti oko 10 tisuća kuna, piše mojportal.hr.

Policijski službenici Policijske postaje Garešnica su na mjestu događaja obavili očevid i procijenili da bi u potragu za počiniteljima trebalo uključiti službenog policijskog psa za praćenje ljudskog traga.

- Na mjestu događaja je angažiran vodič sa službenim psom za praćenje ljudskog traga koji je započeo s praćenjem mirisa. Na udaljenosti od oko dva kilometra od mjesta događaja policijski pas je pozitivno reagirao kod dvorišta jedne obiteljske kuće, a što je ukazivalo na sumnju da su osobe koje se nalaze u obiteljskoj kući mogući počinitelji kaznenog djela - kažu u PU bjelovarsko-bilogorskoj i dodaju kako su pretragom obiteljske kuće pronađeni predmeti koji ukazuju da su upravo oni počinitelji kaznenog djela.

image
Pas Rocky
PU bjelovarsko-bilogorska

Po završetku kriminalističkog istraživanja, protiv osumnjičenih 51-godišnjakinje, 22-godišnjaka i 22-godišnjakinje slijedi kazna prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Osim toga, kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni trojac počinio još jednu tešku krađu u noći 28./29. rujna u obiteljsku kuću u Velikom Pašijanu iz koje su ukrali televizor, radio, posteljinu i zimnicu čime su vlasnici pričinili štetu od 1500 kuna.

- U ovom kriminalističkom istraživanju uvelike je pripomogao policijski pas Rocky koji je u službene redove policije došao prije 14 dana, a kojemu je uz svog vodiča ovo bio prvi radni i ponajprije uspješan "policijski zadatak". Rocky je nakon školovanja u Centru za obuku vodiča i dresuru službenih pasa na Policijskoj akademiji položio završni ispit za praćenje ljudskog traga - poručuju iz PU bjelovarsko-bilogorske.

U nastavku pogledajte video u kojem Rocky pronalazi kuću u kojoj su provalnici:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 12:40