DUMOVEČKA NJUŠKA

Pogledajte kako se ovaj pas promijenio nakon odlaska iz skloništa. Nećete ga prepoznati!

Trenutno je kod privremene udomiteljice, koja će, ako sve bude u redu, postati i trajna
 Azil Dumovec

Nevjerojatno je koliko se psi mogu promijeniti u roku od svega nekoliko sati. Kad ih se pronađe na ulici često izgledaju loše - krzno im je prljavo, zapetljano, možda su i ozlijeđeni... Njihov pogled je beskrajno tužan, a uz to su uglavnom gladni i žedni, tako da je cjelokupni dojam da su mala klupka jada.

No, čim se nahrane, naspavaju i okupaju, kao da su novi psi. Repić odmah počinje raditi, zaboravljaju sve ružno što se dogodilo i spremni su za to da će život ubuduće biti najbolji mogući. To je jedan od razloga zašto svi mi toliko i volimo pse.

Jedna takva promjena odigrala se u Zagrebu, a glavni junak priče je pas Bono. On je pronađen u ponedjeljak ujutro i već na prvi pogled je bilo jasno da se njegov vlasnik, ako ga je uopće i imao, nije brinuo o njemu. Pošto čipa nema, njegov dosadašnji život zavijen je velom tajne.

- Čim je stigao u Sklonište, pronađeno mu je privremeno udomljenje. Ako mu se ne javi vlasnik, privremena će ga udomiteljica i trajno udomiti. Odmah ga je okupala i ošišala. Sada mu je svaka dlaka na svojem mjestu. Dobio je i predivan kutak s ležajem i igračkama u kojem uživa kao nikada u životu - objavili su iz Dumovca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 10:49