MILA NJUŠKICA

Pogledajte koga su radnici iz azila pronašli kako izgubljeno luta gradilištem u samom srcu grada

Odlučili su je neko vrijeme zadržati jer na nogama ima rane, koje su vjerojatno nastale zbog pokušaja da pobjegne
 Facebook

Navikli su iz gradskog skloništa u Dumovcu da im hvatači donose razne životinje. Zadnja im je došla kokoš, pa ih više malošto može iznenaditi. Ipak, u subotu ih je pomalo iznenadila srna, koja je zalutala u samo središte Zagreba. Pronašli su je na jednom gradilištu tik uz Britanski trg. Kako je došla tamo, ne zna se, ali joj se nimalo nije svidjelo. To se jasno vidjelo na njenim - nogama.

- Preuzeli smo je i odvezli u oporavilište za divlje životinje Zoološkog vrta Grada Zagreba. Tamo je zadržana zbog razderotina na nogama. Vjerojatno se ozlijedila pokušavajući napustiti gradilište. Nadamo se da će joj rane brzo zacijeliti te da ćemo je uskoro moći vratiti u prirodu - objavili su na društvenim mrežama.

Premda srne nisu tolika rijetkost, ove godine u sklonište nije došla niti jedna. One koje im dođu, nažalost, obično imaju teške ozljede i ne vrate se u prirodu, nego budu eutanazirane. No, ova malena nema nikakve druge ozljede osim razderotina, pa se svi nadaju kako će se oporaviti i uskoro vratiti kući.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 13:03