RIJETKA MUTACIJA

Pogledajte koje su se sve vrste životinja rodile s dvije glave... I kako su živjele!

Neke kulture dvoglavost smatraju pravim blagoslovom, druge prokletstvom

Ilustracija

 Photostock-israel/Sciencephoto/Profimedia

Životinje s dvije glave u prirodi su zaista rijetke, a preživljavanje im je još i teže. No, rađaju se dvoglave krave, kornjače, zmije, gušteri... Često je druga glava problem, ako se s njom treba boriti za plijen. Neke kulture dvoglave životinje smatraju blagoslovom, znakom sreće, dok druge u njima vide prokletstvo.

Među deset neobičnih stvorenja s dvije glave su svoje mjesto našle kornjače. Da ih ljudi nisu otkrili u uzeli na skrb, njihova šansa za preživljavanjem bila bi jednaka nuli. Tu je i neobična ptica s dvije glave, što je još neobičnije, jer je među pticama najmanja mogućnost da se rodi neka koja ima dvije glave.

Na listi su se našle ribe, krave, koze, gušteri... Naravno, ima i ovaca, jer je upravo među njima najveći postotak životinja rođenih s dvije glave.

Ono što je svim životinjama zajedničko je da su umrle veoma mlade - je li riječ o tome da je postojao još neki poremećaj u organizmu ili im je jednostavno bilo iznimno otežano kretanje i hranjenje, nije sa sigurnošću moguće reći.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 22:06