PREKRASAN PRIZOR

Pogledajte ovaj čopor vukova, snimljenih u našoj zemlji, kako uživaju na dnevnoj svjetlosti

Nije navedena točna lokacija na kojoj je nastala snimka, zbog sigurnosti životinja
 YouTube

Većina nas vukove je imala priliku vidjeti isključivo u ZOO vrtu. U divljini je to iznimno rijedak prizor. No, nije ga nemoguće vidjeti: poznato je kako vukovi u Gorskom kotaru, premda love noću, ne prezaju od dnevnih aktivnosti. To se može zahvaliti činjenici da im šuma pruža dovoljnu zaštitu, pa se mogu kretati bez straha. Bez obzira na to što mnogi misle da su ove životinje krvoločne zvijeri, one su veoma plahe i ljude izbjegavaju u širokom luku.

Zato je snimka koja je objavljena na YouTubeu itekako dragocjena. Nije navedena točna lokacija, zbog sigurnosti životinja, no vidi se da je riječ o danu. Vukovi izgledaju kao da su netom prije jeli i zaista ih je lijepo vidjeti kako njuškaju i kreću se naokolo. Čine se bezbrižni i veoma smireni, posve nesvjesni kamere koja ih snima.

Nisu ni nalik na životinje koje možemo vidjeti u ZOO vrtovima: tamo vukovi najčešće pate zbog nedostatka prostora za istrčavanje, što ovdje nikako nije slučaj. Zatočeništvo itekako utječe na njihovo ponašanje, ali i odnose unutar čopora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 22:19