PRIJATELJI ŽIVOTINJA

Pohvalili hipermarket koji ne prodaje pirotehniku, kao i grad u kojem neće biti vatrometa

Pozivaju građane da pronađu e-mail svoga grada i pošalju zamolbu da i tamo doček bude jednak

Ilustracija

 Sandra Marisol Del Ro Mendoza/Alamy/Alamy/Profimedia

Iz udruge Prijatelji životinja pohvalili su jedan domaći hipermarket u kojem se ove godine neće prodavati pirotehnika. Podsjetili su da je prošle godine stupila je na snagu zabrana nabave i uporabe petardi i redenika iz kategorija F2 i F3, što je podržala velika većina građana. Ostala pirotehnika iz navedenih kategorija, poput raketa i vatrometa, ne smije se koristiti prije 27. prosinca.

- Svi mogu prijaviti one koji već sada koriste pirotehniku pozivom na 112 ili pozivom na broj lokalne policijske postaje, a istim putem mogu prijaviti i one koji u bilo kojem razdoblju koriste petarde i redenike, koji su potpuno zabranjeni tijekom cijele godine - poručili su građanima.

Također, iznimno su se obradovali i odlukom Grada Čazme da će za doček, umjesto vatrometa, imati laserski show budući da je to ekološki prihvatljivija alternativa, a silna buka vatrometa jako smeta životinjama. Pozivaju građane da pronađu e-mail svoga grada i pošalju zamolbu da i tamo doček bude bez vatrometa, jer svake godine zbog te buke nastradaju brojne divlje životinje, ali i kućni ljubimci. Neki zato što se preplaše buke, a drugi zato što u panici pobjegnu od svojih ljudi i nastradaju pod kotačima automobila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 04:21