ZAHTJEV

Pokrenuta peticija kojom se traži poboljšanje uvjeta u kojima životinje žive

Prikupljeni potpisi će se, sa zahtjevima, poslati Europskoj komisiji, od koje se očekuje promjena
 Sheldon Cooper/Zuma Press/Profimedia

U sklopu kampanje ‘No Animal Left Behind‘, Eurogroup for Animals je objavila četvrti zahtjev koji se fokusira na omogućavanje izražavanja prirodnog ponašanja. Od Europske komisije zahtijevaju promjene, odnosno, da svaka životinja ima mogućnosti da bude ono što je, a to obično znači veći prostor i bolje uvjete u kojima je zatočena.

- Nijednoj životinji ne smije se onemogućiti da pokazuje prirodno ponašanje, da bude zatvorena, bez slobode. Dosada i stres prelijevaju se u frustraciju i agresiju, a kad nema bijega, svaki dan je mučenje.

Kad se kokoši "nesilice" drže u malim kavezima, bez mogućnosti da se kreću ili iskazuju prirodna ponašanja poput "kupanja" u prašini, postaju izuzetno frustrirana i pate. Kao rezultat toga, nesilice će često opsesivno kljucati vlastito perje i druge kokoši koje onda budu izranjavane. Zbog toga im se nerijetko podrezuju kljunovi dok su pilići što im nanosi i fizičku i psihičku bol.

Uzgajanim ribama treba dati dovoljno prostora za slobodno plivanje i omogućiti okoliš koji im dozvoljava istraživanje, utočište, učenje i igru.

Prenatrpanost brzo dovodi do loše kvalitete vode, a teritorijalni instinkti dovode do agresije. Ribe treba držati u odgovarajućem broju, hranu treba osigurati na adekvatnim mjestima, a okoliš treba biti takav da se omogući ribama da se ponašaju prirodno - stoji u njihovom objašnjenju.

Peticija se može potpisati ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 20:12