ZAJEDNIČKA AKCIJA

Policija i lovci u borbi protiv krivolova: love ih dronovima i termovizijskim kamerama

Članovi lovačkih udruga pojačano su prisutni u lovištima kojima gospodare
Ilustracija
 Design Pics Inc/Alamy/Alamy/Profimedia

Policijski službenici Policijske postaje Prelog i ove godine nastavljaju suradnju s lovačkim udrugama u nastojanju da se suzbiju svi oblici protuzakonitog lova, piše prigorski.hr.

Uz nadzor lovišta koji članovi lovačkih udruga, ali i policijski službenici u sklopu svojih zadaća, obavljaju samostalno, redovito se organiziraju i zajedničke aktivnosti. Ovih su se dana zajedničke aktivnosti provodile na području kojim gospodari Lovačka udruga „Fazan“ iz Hodošana, i one će se nastaviti, a isti oblik suradnje u narednom razdoblju provodit će se i s lovcima lovačke udruge „Jastreb“ iz Domašinca, osobito na području polja „Murščak“

Članovi lovačkih udruga pojačano su prisutni u lovištima kojima gospodare, pri čemu im se pridružuju policajci koristeći pritom svu raspoloživu opremu radi uspješnijeg uočavanja i hvatanja krivolovaca u nezakonitim radnjama, poput drona, uređaja za noćno promatranje i termovizijske kamere.

Ovakav oblik rada prepoznat je kao vrlo učinkovit u suzbijanju nezakonitog lova i sve lovačke udruge vrlo se rado uključuju u zajedničke aktivnosti s policajcima. Krivolovci su poznati po tome što životinje love na načine koji nisu dozvoljeni, a uz to nimalo ne poštuju vrijeme lovostaja.

To znači da, primjerice, nemaju problema s tim da usmrte ženku u ovo doba godine, kad je sasvim sigurno da ima mlade o kojima se brine, a koji će bez nje, sasvim sigurno, umrijeti od gladi. Članovi lovačkih društava na takvo paze kako ne bi došlo do smanjenja životinjskog fonda u šumama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 03:55