I ON JE BITAN

Policija i vatrogasci u neobičnoj akciji spašavanja jednog malenog i prestrašenog - vrapca!

Policija je došla kako bi se maknuli automobili, a vatrogasci su ti koji su pticu skinuli sa zgrade i predali hvatačima iz Dumovca
Maleni vrabac nakon skidanja s balkona i kasnije, kad je uklonjeno smeće s njega
 Dumovec

Jedan nespretni vrapčić sa zagrebačke Kustošije postao je prava zvijezda društvenih mreža. Nije mu to, sasvim sigurno, uopće bila namjera kad je stao na rub svog gnijezda i poletio. No, pri tom se zapleo u špagu, pa je let neslavno završio. Onako, malo sramotno. Da je čovjek, rugali bismo mu se dok tako visi s balkona, no pošto je riječ o vrapcu koji ne razumije baš ljudske izume, pa među njima ni užad, sigurni smo da je bio nasmrt uplašen dok je nemoćno visio.

Vidjela ga je najprije žena iz zgrade na kojoj je vidio, koja je shvatila da je zapeo između dva balkona. Pokucala je susjedi na vrata, da je zamoli da ga s gornje strane pokuša osloboditi, no nitko joj nije otvorio.

- Odozdo ga nitko ne može dohvatiti. Srce mi puca, on jadan viče i mlatara. Što da radim - upitala je okupljene u grupi Ptice Hrvatske.

Onda je, videći na nema druge, nazvala Dumovec. Oni su u pomoć pozvali vatrogasce i policiju. Trebalo je, naime, maknuti parkirane automobile ispred zgrade, kako bi ga vatrogasci mogli dohvatiti. Toliko muke za život jednog vrapca, pomislit će neki, no upravo to je predivna poanta ove priče: da nitko nije rekao da je to "samo vrabac", nego su krenuli pomoći mu, cijeneći njegov život jednako kao i život mačke, psa ili neke druge životinje.

U Dumovcu su ga odmah oslobodili špage. Brigu o njemu preuzeli su njihovi veterinari.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 12:42