JADNI FREDDIE

Policija ispitala vlasnicu psa koji je ubio omiljenog tuljana. "Beskrajno mi je žao zbog toga"

Zakon ne traži da psi budu vezani kad su vani, no zabranjeno je da budu "opasni i van kontrole". Kazna je do šest mjeseci zatvora
Tuljan Freddy
 South Essex Wildlife Hospital/Facebook

Nakon što je tuljan Freddie Mercury, koji je uveseljavao Londončane zadnjih mjesec dana, eutanaziran nakon napada psa, javnost se digla na noge. Nije dugo trebalo da se javi vlasnica psa, Rebecca Sabben-Clare, piše Evening Standard. Rekla im je kako joj je srce slomljeno što je nesretna životinja morala biti uspavana. I da, jako joj je žao što njen pas nije bio vezan.

Naime, deset mjeseci star Freddie sunčao se nedaleko od mosta Hammersmith u nedjelju popodne, kad je na njega naletio pas. Slomio mu je peraju i nanio mu niz rana. Prolaznici su odmah priskočili u pomoć, na jedvite jade odvukli psa i koji je ozbiljno pokušavao priklati tuljana organizirali da se Freddieja brodom prebaci kod veterinara. Za to je vrijeme vlasnica prikopčala psa na uzicu i otišla.

No, tvrdi kako to nije baš u potpunosti tako. Ostavila je svoje podatke, kako bi veterinar mogao doći do nje, a otišla je zbog sigurnosti.

- Kao ljubiteljica životinja, razumijem zaprepaštenje javnosti. Beskrajno mi je žao zbog toga što se dogodilo. Naravno da žalim što moj pas nije bio vezan, no tada mi se činilo da nema potrebe za tim. Zahvalna sam onima koji su tuljanu pomogli. Otišla sam zbog moje sigurnosti, kao i sigurnosti mog psa, vjerujući da ne mogu ništa napraviti kako bi tuljanu bilo bolje. Vidjela sam da su pozvali pomoć - rekla je Rebecca, koja kaže da je donirala sredstva bolnici koja je pokušala spasiti tuljana.

No, žaljenje je morala izraziti i u policiji, gdje je pozvana na razgovor. Naime, tamošnji zakon ne traži da psi budu vezani kad su vani, no zabranjeno je da budu "opasni i van kontrole". Za kršenje zakona propisana je novčana kazna ili šest mjeseci zatvora.

Smrt malenog tuljana izazvala je šok u Londonu. Premda je samo mjesec dana bio ispod tog mosta, svi su ga voljeli.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 14:10