JADNA BIĆA

Policija na aerodromu zaustavila šest Indijaca, službenici su se užasnuli kad su otkrili što ovi švercaju

U ilegalnoj trgovini divljim vrstama godišnje se ostvari promet do 199 milijardi dolara, procjenjuje stručna zajednica
 Handout/Afp

U prtljazi je bilo svega ili bolje rečeno svakoga - jedan sulawesi medvjedić (vrsta tobolčara), crvena panda, papiga i tamarin. Svi oni otkriveni su na Tajlandu, u prtljazi grupe Indijaca koji su putovali u Mumbai. Doduše, namjeravali otputovati, jer su ih na aerodromu zaustavili, pretražili, a onda i svih šestoricu uhitili.

Otkrili su, naime, kako ove životinje nisu jedine. U prtljazi su ovi trgovci divljim životinjama skrivali ni manje ni više nego još 86 životinja, među kojima su bile i zmije te gušteri. Zašto su točno ti ‘genijalci‘ mislili da će se s tolikim životinjama uspjeti ukrcati na avion. nije poznato. No, na svu sreću, to im nije uspjelo, jer je posve jasno kako su životinje bile namijenjene ilegalnoj trgovini, što znači da bi vjerojatno završile u nekim užasnim uvjetima.

Ovako su oni završili iza rešetaka, a životinje su im oduzete i poslane su na privremenu skrb organizacijama koje se brinu o tim vrstama divljih stvorenja, dok će njihova konačna sudbina biti odlučena naknadno. U svakom slučaju, neki će biti pušteni u divljinu, a drugi, ako se procijeni da ne mogu sami preživjeti, ostat će na ljudskoj skrbi.

U ilegalnoj trgovini divljim vrstama godišnje se ostvari promet do 199 milijardi dolara, procjenjuje stručna zajednica.

image
Handout/Afp
image
Handout/Afp
image
Handout/Afp
image
Handout/Afp

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 14:38