NESRETNE ŽIVOTINJE

Policija pronašla 40 ovaca naguranih u stanu i spasila ih od okrutne sudbine

Službenici kriminalističkog odjela naišli su na papkare tijekom akcije u stambenoj zgradi i bili su nemalo iznenađeni

Ilustracija

 Jan Mika/Alamy/Profimedia

U gradu Nici na jugu Francuske otkriveno je 40 ovaca u socijalnom stanu koji je trebao biti prazan. Životinje su bile nagurane u stan od 50 četvornih metara obložen slamom, izvijestila je u utorak televizija France 3. Uhićena su dva muškarca u krvavim majicama, koja se nisu izjasnila o tome što su namjeravala s nesretnim životinjama.

No, vlasti sumnjaju da su ovce trebale biti ilegalno zaklane prije Kurban-bajrama, muslimanskog blagdana prinošenja žrtve. Policija je u stanu naišla na već zaklanu ovcu, rekao je općinski dužnosnik Anthony Borré, što im je jasno sugeriralo što je trebala biti sudbina ostalih životinja.

Preostale ovce predane su uzgajivaču. Ne zna se što će biti s njima, no može se pretpostaviti da će biti prodane dalje, tako da će nesretnim životinjama u konačnici sudbina biti ista.

Kako bi spriječili bespravno korištenje praznog stana, stambena zajednica je postavila posebno osigurana vrata. Službenici kriminalističkog odjela naišli su na ovce u nedjelju tijekom akcije u stambenoj zgradi i bili su nemalo iznenađeni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 10:10