NIJE PRVI PUT

Policijska akademija objavila prodaju 54 psa koji su pali na ispitima. Početna cijena - 200 kuna

Svaki budući vlasnik morat će s potpisati ugovor u kojem stoje svi detalji o tome kako se treba brinuti za ljubimca
Ilustracija
 Alfred Hofer/Panthermedia/Profimedia

Premda su svi psi dobri, nisu svi za posao u državnim službama. Zato je, piše CNN, policijska akademija u kineskoj Liaoning provinciji objavila kako će prodati sve one pse koji nisu prošli ispit. Tako se za nekoliko dana otvara aukcija na kojoj će svoj novi dom tražiti čak 54 psa.

Većina pasa su njemački ovčari, no ima nekoliko mješanaca ovčara belgijskih ovčara. Svi oni su pali na ispitima: nisu uspješno slijedili naredbe trenera da napadnu, nisu bili dovoljno atletski tipovi ili su pak jako loše lovili predmete koji su im bačeni. Zbog toga ne mogu biti primljeni u službu.

Cijene pasa su niske - početna je nešto manje od 200 kuna, a svaki bid na aukciji mora biti oko 50 kuna viši. Oni koji na kraju kupe pse morat će potpisati ugovor u kojem se slažu s naputcima vlade za brigu i odgoj pasa. Neće ih smjeti prodati ili pokloniti drugim ljudima. I da, morat će im biti kućni ljubimci, ništa drugo.

Ovakve aukcije se diljem Kine održavaju nekoliko puta godišnje. Posebnost ove je što je privukla veliku pozornost na internetu: obavijest o njoj je skupila više od 160 milijuna pregleda na kineskoj društvenoj mreži Weibo. Mnogi su korisnici napisali kako suosjećaju sa psima, jer su i oni sami nekada pali na ispitu ili nisu zadovoljili nečije visoke standarde.

- Kada ovog psa dovedete kući, pazite da susjedima ne kažete da su pali na testu. Zamislite kako biste se vi osjećali kada bi vaši roditelji svima naokolo govorili da ste pali na prijemnom ispitu - napisao je jedan korisnik Weibo mreže.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 06:13