#SOLIDARNOST

Poljaci masovno pružaju podršku psu kojeg susjedi optužuju da im je pojeo 100 glavica kupusa

Prilog o dvije sukobljene obitelji prikazan je na televiziji i od tada ovom čupavcu samo raste popularnost

Ilustracija

 Victor Kuznetsov/Alamy/Alamy/Profimedia

Živimo s dva psa, od kojih je jedan usisivač bez ikakvih prehrambenih kriterija, pa iz prve ruke svjedočimo da postoje psi kojima je sve oko njih jestivo. No, da bi pas pojeo sto glavica kupusa, nekako sumnjamo. Nismo jedini - ljudi diljem Poljske također ne vjeruju u to i masovno izražavaju podršku psu koji je ‘optužen‘ za taj prekršaj.

Pas Ciapunio postao je preko noći slavan kada je na televiziji emitirana emisija snimljena u njegovom selu Janiszowu. Između ostalog, dio priloga bavio se pričom od dvije obitelji iz tog malenog mjesta koje su već godinama u sukobu. Nije sve ostalo na ružnim riječima, nego je tu smrtno stradala jedna patka, a bila im je u posjeti i policija. U moru optužbi koje su jedni izgovorili protiv drugih je i ona da je nesretni pas osumnjičen za krađu kupusa.

Njegovi vlasnici tom su optužbom šokirani, a novinarima su objasnili da je njihov susjed čak zahtijevao od policije da psu uzmu otiske šapa. Bio je uvjeren da je ti najbolji način da se dokaže tko je pojeo kupus. Zasad se to nije dogodilo, Ciapunio je još uvijek na slobodi, a diljem Poljske mnogi su mu u šali počeli pružati podršku. Na društvenim mrežama stavljaju #muremzaciapuniema, čime se solidariziraju sa psom. Podršku su mu dale i neke tamošnje javne ličnosti, a svi su odreda uvjereni da ta simpatična njuška nikako ne može stajati iza ovakvog nedjela te da se radi o lažnim optužbama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 11:58