HVATAČI DUMOVCA

Ponedjeljak im je postao dan s vranama, spasili su čak četiri ove ptice

Iz ZOO vrta kažu kako se nadaju da će sve njih uskoro moći pustiti na slobodu
 Dumovec

Da moraju nekako opisati svoj radni ponedjeljak, hvatači zagrebačkog Dumovca, koji zbrinjavaju i divlje životinje, rekli bi da im je ovaj svibanjski ponedjeljak postao - dan s vranama. Premda je uobičajeno da u ovo doba godine imaju najviše posla s pticama, jer poletarci ispadaju iz gnijezda, još im se nije dogodilo da ih četiri različita dijela grada dobiju četiri ptice iste vrste. Ovoga se puta radi o sivim vranama, koje su se silom prilika upoznale u oporavilištu.

- Ozlijeđene smo mlade vrane preuzimali u Dugavama i Španskom te na Trešnjevki i Trnju. Odvezli smo ih u oporavilište za divlje životinje Zoološkog vrta - pojašnjavaju hvatači.

Ozljede su im različite, pa će ptice idućih dana prolaziti razne tretmane. Iz ZOO vrta kažu kako se nadaju da će sve četiri ptice uskoro moći pustiti na slobodu. To će napraviti, naravno, samo se one dovoljno oprave da bez problema mogu samostalno živjeti za gradskim ulicama. Ako se to ne dogodi, do kraja život bit će na skrbi udruge AWAP, koja brine o divljim životinjama.

image
Dumovec

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 13:34