SUHA TRAVA

Ponovno gori u Parku prirode u kojem žive jeleni, divlje svinje, 300 vrsta ptica...

Zbog nepredvidivosti vjetra koji žar može prebaciti na neko drugo područje ili u šumu vatrogasci će dežurati na požarištu

Ilustracija

 James Thew/Alamy/Alamy/Profimedia/James Thew/Alamy/Alamy/Profimedia

Zbog vjetra ponovno se razbuktao požar suhe trave na istočnom rubnom području Parka prirode "Kopački rit", ali ga profesionalne i dobrovoljne vatrogasne postrojbe drže pod nadzorom, doznaje se u osječkoj Javnoj profesionalnoj vatrogasnoj postrojbi (JPVP).

Požar je daleko od naseljenih mjesta, pa nema ugroze za kuće, i drži se pod kontrolom, a na intervenciji je 30 vatrogasaca i deset vozila, rekao je Hini zapovjednik osječkih profesionalnih vatrogasaca Zoran Pakšec.Požar je daleko od naseljenih mjesta

Ističe kako će zbog nepredvidivosti vjetra koji žar može prebaciti na neko drugo područje ili u šumu vatrogasci ostati dežurati na požarištu. Podsjetio je da su tijekom jučerašnje intervencije ostatci pepela došli i do Osijeka.

Osim djelatnika osječkog JPVP-a na intervenciji sudjeluju pripadnici osječkih dobrovoljnih vatrogasnih društava "Gornji grad" i "Donji grad" te baranjskih dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Bilja i Kopačeva.

Velika je to prijetnja divljem životu tog područja. Poznato je kako u požarima nastrada velik broj divljih životinja, koje ne stignu pobjeći od vatrene stihije. Na tom području živi mnogo jelena, kao i divljih svinja. Što se tiče ptica, živi ih čak 300, među kojima su posebno važni orao štekavac i crna roda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 21:27