IMA TU NEŠTO

Portret princa Harrya prodan za više od 20 tisuća kuna! Slikarica? Jedna svinja

Samo nekoliko minuta nakon što je remek djelo pušteno u prodaju, kupio ga je muškarac iz Španjolske, inače veliki fan autorice
 Doug Peters/Pa Images/Profimedia

Čim je kist spušten, Joanne Lefson je znala da je na platnu lik princ Harryja. Nešto u linijama ju je podsjećalo na njega, neopisivo. Zato je spretnu slikaricu pustila da ode u miru, za svojim poslom, a onda je pospremila sav pribor. Sliku je, kao i mnoge do sada, oglasila na prodaju.

Svega nekoliko minuta nakon toga, bila je prodana za nešto više od 20 tisuća kuna. Kupio ju je španjolski kolekcionar, inače obožavatelj lika i djela autorice. Oh, da, ona se odaziva na ime Pigcasso, živi u Južnoj Africi i svinja je. I to kakva svinja - ta je do sad od prodaje slika namaknula više od 200 tisuća kuna, koje su potrošene na rad skloništa u kojem živi.

image
"Portret" princa Harryja
Pigcasso

Nije joj to prva slika nekoga iz kraljevske obitelji. Prošle godine naslikala je portret kraljice, kojeg je upotpunila crvenim ružem. Taj je prodan za sličnu cijenu kao i ovaj portret njenog unuka.

- Neopisivo sam ponosna na nju. Ljudi su uvijek u šoku kad vide što je naslikala, jer ne mogu vjerovati da to dolazi iz kista kojeg drži među zubima. Ona je zapravo ista kao i druge svinje, pametna je, znatiželjna i inteligentna, no jedina razlika je činjenica da je veoma talentirana kada je riječ o slikanju - kaže Lefson za Scottishsun.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 02:23