U ČUDU I ZAPOSLENICI

Posjetitelj u parku snimio nikad viđenu životinju, preko noći postala je hit na internetu: ‘Što je ovo?!‘

Komentatori su pisali da je to mravojed, lasica, kapibari, a bilo je i onih koji su bili uvjereni da je ovo - mitska Chupacabra

Ilustraija

 Vasilis Drakopoulos/Alamy/Alamy/Profimedia

Kad su zaposlenici teksaškog parka Bentsen-Rio Grande Valley State objavili fotografiju životinje koju je snimio posjetitelj na području njihova parka, nisu očekivali ništa više od nekoliko likeova. Vjerojatno se administrator ujutro, vidjevši 1,5 tisuću komentara i 345 dijeljenja, upitao što se to tijekom noći dogodilo.

No, fotografija je završila i u medijima, a izazvala je brojne spekulacije. Ono na njoj je, naime, čudno. Ne u razini čudovišta iz Loch Nessa, naravno, ali ipak čudno, jer nitko nije posve siguran što je točno to stvorenje.

- Neobična životinja se smuca po Rio Grande Valley. Češemo se po glavi i pokušavamo identificirati to neuhvatljivo stvorenje. Je li to nova vrsta? Ili je pobjeglo iz obližnjeg ZOO vrta? Možda je to prikriveni čuvar parka? O čemu god da se radilo, uzbudljivo je vidjeti tako nevjerojatnu životinju u prirodnom okruženju. Pokušat ćemo riješiti ovu misteriju i objaviti vam rezultate čim ih budemo imali - objavili su, a onda je krenula lavina komentara. Posve neočekivana, jer ako se pogleda njihove ostale objave, maksimalno imaju stotinjak lajkova. Ova je oborila sve rekorde.

Svi su se, naime, uključili u pokušaj da pogode o kojoj se čudesnoj zvjerčici radi. Bilo je, jasno, onih koji su s puno humora tvrdili da je riječ o štakoru, no mnogi su ozbiljno analizirali životinju i davali svoje prijedloge. Neki su mislili da je to mravojed, drugi da je lasica, treći da se radi o kapibari, a bilo je i onih koji su bili uvjereni da je ovo - mitska Chupacabra.

Zbog toga su nakon nekoliko dana administratori parka dodali objašnjenje u originalnu objavu.

- Wow, ova je objava zaista privukla veliku pozornost. Slažemo se s većinom komentara i vjerujemo da se ovdje radi o američkom jazavcu, kojeg ne treba pobrkati s medojednim jazavcem koji živi u Africi i Aziji- Da pojasnimo, ovu fotografiju je snimio posjetitelj parka i nemamo točnu lokaciju gdje je snimljena, osim što je doista bila u parku. Iako se američki jazavci ne viđaju često u dolini (djelomično zbog njihovog noćnog stila života), ovo je dio njihovog prirodnog područja - pojasnili su.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 03:26