HGSS

Potražni pas u akciji: ‘Ovo je Kate, koja je spasila život muškarcu u Lonjskom polju‘

Zahvaljujući radu svih sudionika, nestala osoba je spašena i vraćena svojim bližnjim, poručili su

Potražni pas Kate

 HGSS

Iz Hrvatske gorske službe spašavanja objavili su kako su spasili još jedan život, a za to je najzaslužnija jedna njihova četveronožna članica. Riječ je o njihovom psu, naravno.

- Naš potražni pas Kate u nedjelju ujutro je spasio život muškarcu u Lonjskom polju. U potragu su bili uključeni pripadnici HGSS Stanica Novska, Bjelovar i Samobor, K9 timovi, bespilotni sustavi, djelatnici MUP-a, MUP-ov helikopter s termovizijom. Zahvaljujući radu svih sudionika, nestala osoba je spašena i vraćena svojim bližnjim - objavili su iz službe, a s javnosti su podijelili fotografije svoje tragačice.

Psi su nezamjenjivi kada je riječ o spašavanju ljudi. Bilo da se radi o pronalasku pod ruševinama ili, kao u ovom slučaju, otkrivanju lokacije osobe koja je na otvorenom, njihov njuh će uvijek otkriti gdje se nalazi osoba za kojom se traga. Oni to ne rade napamet, naravno, već prolaze dugotrajne i rigorozne treninge, na kojima ih uče kako točno slijediti trag i na taj način pomoći ljudima u potrazi za unesrećenim.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:55