ZAPLAKAO JE

Poznati voditelj se u emisiji oprostio od svojeg voljenog psa: ‘Bio je naš i bili smo njegovi‘

Otis je došao u njegov dom nedugo nakon što se oženio, kao svojevrsna proba prije nego on i supruga odluče imati djecu

Scott Van Pelt

 Jared C. Tilton/Getty Images/Profimedia

Oproštaj od voljenog ljubimca jedna je od bolnih situacija u životu. Znaju to svi koji su ikada dijelili dom s nekom životinjom. Mnogi o tome pokušavaju razgovarati s drugima, kako bi podijelili bol. Među njima je i Scott Van Pelt, poznati novinar i voditelj američke sportske televizije ESPN-a. On je odlučio jednu svoju emisiju 'One Big Thing' posvetiti psu Otisu, svojem voljenom ljubimcu kojeg više nema.

Ispričao je sve: o tome kako je psa dobio kasno u životu, kada su ga on i supruga doveli doma kao svojevrsnu probu, prije nego su odlučili imati djecu. Od samih početaka, pas je imao problema sa zdravljem. Kad su mu nedavno opet otkrili tumor, nije bilo šanse da će se oporaviti.

- Morali smo se oprostiti od našeg dobrog dečka. Ne znam zbog čega sam u životu tako plakao. Izgubio sam ljubav koja je bila čista. Moja mama se uvijek uznemiri kad kažem da me nitko u životu nije volio kao Otis. Ali to je istina - čak i nju, koja me voli, moga sam naljutiti. Otisa nikad. Znao bi, doduše, štrajkati glađu kad bi vidio da se spremam na dugo putovanje, ali nikada više od toga - rekao je Van Pelt.

Ispričao je i kako se pas prekrasno i zaštitnički ponašao prema njegovih troje djece - od trenutka kad su se rodili pa do njegove smrti. Oni su ga obožavali i zbog toga mu je bilo neopisivo teško reći im da njihovog voljenog člana obitelji više nema.

Trenutak u kojem su mu se suze pojavile u očima je onaj u kojem se prisjetio zvuka njegovih kandži na kuhinjskom podu. Zvuka kojeg više neće čuti.

- No, ako je bol koju osjećam cijena koju moram platiti jer sam primio nevjerojatnu količinu ljubavi od njega, onda ću je platiti. Sa zahvalnošću. Jer čak i dok plačem, sretan sam što je bio naš i što smo mi bili njegovi - zaključio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 05:23