TO JE LJUBAV

Pravi junak: Mladić iz Srbije skočio u zaleđenu rijeku kako bi spasio svog psa

Snupi je otrčao kako bi vidio labudove, no led je bio pretanak i popustio je pod njegovom težinom

Ilustracija

 Andre De Nervaux// Swns/Profimedia

Vatrogasci su nas nedavno upozorili da ne hodamo po ledu, a posebno su to istaknuli za djecu i pse. Premda se led nekad čini dovoljno čvrstim da izdrži ne pretjerano veliku težinu, situacija može završiti kobno.

Kad je pas Snupi krenuo trčati prema labudovima na rijeci Tisi, u srpskom Bečeju, njegov vlasnik Nebojša Velimirov nije stigao niti reagirati. Led je vrlo brzo puknuo ispod Snupijevih šapa, a rijeka ga je počela nositi. Nije se mogao izvući na obalu, jer su rubovi bili zaleđeni.

Odluka o tome što napraviti morala je biti donesena u sekundi. Nebojša, inače vaterpolist, nije oklijevao. Skinuo se i skočio u zaleđenu rijeku. Prizor su promatrali njegovi prijatelji i djevojka, s kojima je bio u šetnji. On je, plivajući, pozivao psa da krene prema njemu. No, prestrašena životinja nije ga razumjela. U jednom trenutku učinilo se kako ga neće uspjeti spasiti.

No, na svu sreću, Nebojša je doplivao do Snupija i uspio ga primiti u naručje, pa su sigurno došli do obale. Jedan prijatelj ih je odmah odvezao doma, da se ugriju. Sve je dobro prošlo - Nebojša je, doduše, pun ogrebotina koje mu je uspaničeni Snupi zadao kandžama, ali su obojica sretni što je čupavac živ i zdrav.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 11:11