LJETNA PRIČA

Prekrasan prizor s Jadrana: Sudionika na maratonu cijelo vrijeme slijedio par labudova

Što ih je privuklo baš njemu od svih plivača, ne zna se, no svakako ih je bilo lijepo vidjeti
 Facebook Screenshot

Bila je to jedna od onih prekrasnih ljetnih priča koje mnogi neće zaboraviti: dva labuda punih su 20 minuta polako i strpljivo pratila plivača koji je sudjelovao na maratonu od Novigrada do Maslenice.

Riječ je četiri kilometra dugom maratonu, koji se održao sredinom kolovoza. Među natjecateljima su bili i članovi Kluba daljinskog plivanja Donat Zadar, koji su snimili i objavili video. Oni su zabilježili kako njihovog Mladena Kolanovića, 71-godišnjeg ljubitelja plivanja, neumorno prati jedan par labudova. Iz samo njima znanog razloga, ptice su odabrale Mladena i onda ga pratile na njegovom putu.

Što ih je privuklo baš njemu od svih plivača, ne zna se, no svakako su bili lijep prizor. Čovjek koji pliva i dvije ptice koje ga na tom putu prate djeluju kao početak neke bajke. Ona bi počinjala nekako ovako: ‘Jednom davno, bio jedan čovjek koji je volio plivati. Toliko mu je bilo drago, da je rado sudjelovao na utrkama. Na jednoj od njih upoznao je neobično društvo - dva prekrasna labuda, koja su ga odlučila slijediti na njegovom putu...‘.

Kad priča tako počne, mora biti lijepa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 14:19