ODLEPRŠAO

Prepoznajete li ovog goluba? Trenutno je u ZOO vrtu i čeka da vlasnik dođe po njega...

Podrezano mu je letno perje, no kako je ono počelo rasti, omogućilo mu je da odleprša u susjedstvo

Spašeni golub

 Dumovec

Hvatači Dumovca u oporavilište ZOO vrsta doveli su jednog goluba. Na svu sreću, nije mu ništa, ali ne može baš letjeti. Zaleprša krilima, ali to je sve.

On je, naime, prstenovan. Podrezano mu je letno perje, no kako je ono počelo rasti, omogućilo mu je da odleprša u susjedstvo. No, ne i dalje od toga, pa kako ne bi postao plijen kakvoj životinji, pa su ga iz jednog dvorišta u zagrebačkoj četvrti Trešnjevka odveli su ga na sigurno.

- Ovaj je ljepotan malo raširio krila! No, ne može letjeti. Ako znate čiji je, javite nam se - objavili su na Facebooku Dumovca uz fotografiju goluba koji je u odličnom zdravstvenom stanju, samo što je zbunjen naglom promjenom boravišta. No, prilagodio se, pa normalno jede, pije, čisti perje i odmara.

S obzirom na to da je ptica prstenovana, mole vlasnika da im se javi s brojem koji je na prstenu. Bit će to dokaz da je golub zaista njihov, tako da će ga onda predati vlasniku koji će dobro paziti na njega kako ne bi opet odlutao i potencijalno se doveo u opasnost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. travanj 2024 05:52