ČUPAVAC

Presladak maleni gost na stubištu iznenadio stanare jedne zgrade na Črnomercu

Životinja je prevezena u oporavilište za divlje životinje, gdje je pregledana
Lisica u zgradi
 
 ZOO

Uobičajeno je da divlje životinje, među kojima su i lisice, viđamo u naseljima, no nije baš često da ih vidimo - u stubištu zgrade. Jedna plaha, mala lija u srijedu je viđena na drugom katu zgrade na zagrebačkom Črnomercu. Ne treba ni reći da su se stanari prilično iznenadili kad su shvatili kako im to šareno, znatiželjno klupko u zgradi nije ni pas ni mačka, nego malena lisica. Odnosno, lisac, kako je kasnije utvrđeno.

Ne zna se zašto je tamo došao - je li to bila potraga za hranom, zbog čega pripadnici njegove vrste obično i dolaze među ljude, ili je jednostavno mlad i znatiželjnan, pa ga je nos povukao u tom smjeru? Ili je pak došao po pomoć?

Stanari zgrade su nazvali hvatače iz Dumovca, koji su lisca po kratkom postupku, i uz sasvim malu pomoć mreže, ulovili. S njima je krenuo u oporavilište za divlje životinje ZOO. Tamo je utvrđeno kako je riječ o tri mjeseca staroj životinjici koja na stražnjem dijelu tijela ima ranu. Ona će se sanirati, a maleno biće ostaje na oporavku. Čim bude opet zdrav, lisac će se pustiti nazad u divljinu.

A ako se opet vrati u isto stubište na Črnomercu? Onda će priča biti još zanimljivija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 12:44