BRAVO LJUDI!

Priča iz Dalmacije: Djevojka sa psima i čovjek s golubom govore o ljubavi prema životinjama

Svaka na svoj način, fotografije pokazuju kako bismo se trebali odnositi prema drugim bićima
 Ante Cizmic/Cropix

Ima prizora koje nam je svima uvijek drago vidjeti. Kada se radi o životinjama, to je uvijek pogled na nekoga tko se dobro brine o svojem ljubimcu i javno pokazuje koliko mu je privržen. Na taj način ljude oko sebe navikava da je ljubav prema našim krznatim članovima obitelji sasvim normalna.

Među tim ljudima je i djevojka koju je u Splitu snimio naš fotoreporter Ante Čizmić. Ona je pokazala kako se brine za svoje pse. Nije poznato zbog čega maleni dvojac ne može hodati, no sigurno postoji neki razlog. Ona ih nije željela ostaviti doma, nego ih je povela sa sobom u šetnju rivom. Pošto hodanje očito nije bilo moguće, odlučila ih je nositi i priuštiti im da dan ipak provedu na suncu.

Nešto dalje naš je Ante vidio još jedan zanimljiv prizor, no ovoga se puta radi o jednoj ptici. Naime, čovjek je pregledavao nešto na svom mobitelu, kad je golub sletio na njegovu ruku. Ono što oduševljava je što ga čovjek nije odmah otjerao, što mnogi rade, nego ga je pustio na miru. Golub je pogledao njegov mobitel i tako je nastala simpatična snimka čovjeka i ptice koji gledaju ekran.

image
Ante Cizmic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 22:12