JE LI TO MOGUĆE?

Priča iz noćnih mora: Muškarac tvrdi da ga je pauk ugrizao za prst i u njegovo tijelo položio jajašca

Kad mu je liječnik zarezao ranu, iz nje je iscurio bijeli gnoj u kojem je vidio malena jaja

Ilustracija

 Maxim Mironov/Alamy/Alamy/Profimedia

Neke priče na prvu zvuče jezivo, ali i prilično nevjerojatno. Recimo, ona da je nekoga ugrizao pauk, u ranu mu izlegao jaja, a onda je čovjek jedva preživio zbog toga.

No, muškarac imena Colin Blake iz britanskog grada Cramlingtona tvrdi da mu se dogodilo upravo to. Naime, bio je na proslavi 35. godišnjice vjenčanja u Francuskoj, kada ga je za nožni palac ugrizao vučji pauk. Dogodilo se to dok je vani uživao u večeri sa svojom suprugom. Najprije ga je samo zaboljelo, ali su se stvari zakomplicirale kad je prst počeo naticati. Blake je otišao kod liječnika, koji mu je potvrdio da je do komplikacije došlo zbog ugriza pauka.

Nekoliko je dana prošlo, no oteklina nije splasnula. Dapače, prst je izgledao još gore, jer je izgledao kao da se inficirao. Kad je Blake opet otišao kod liječnika, ovaj je zarezao oteklinu iz koje je iscurio gnoj nalik mlijekom. U toj je tekućini, tvrdi on, vidio jaja pauka koji ga je ugrizao.

Kad se vratio doma, otišao je u bolnicu. Liječnici su mu odmah propisali antibiotike i uskoro se prst vratio u prvotno stanje.

No, stručnjaci su mu rekli i da je apsolutno nemoguće da je pauk snio jaja u njegovu ranu. Najprije zato što treba dosta vremena da se polože jaja i da to onda izgleda posebno - kao da su smještena u maleno klupko pamuka. Ona su smještena u tome, ali ne bi mogla preživjeti u rani poput ove,

Kako piše LAD Bible, čak je i Britansko arahnološko društvo cijelu stvar nazvalo "nevjerojatnom".

Čini se kako je Collin Blake izmislio cijelu stvar ili je, tko zna, otkrio neku posve novu vrstu pauka, za koju još nitko nije čuo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 23:28