MALI ČUDACI

Priče o vjevericama kakve još niste čuli! Jedna liže zid, druga tuče ptice, treća - mačke!

Ponekad nisu samo čupavi i simpatični glodavci, nego pravi čudaci i dvorišni nasilnici

Ilustracija

 Ivor Ottley/solent News & Photo Agency/Solent News/Profimedia

Mislili ste da su vjeverice slatke? Sa onim svojim simpatičnim kitnjastim repićima, malim ušima, slatkim šapicama... Da, slatke su, ali mogu biti i beskrajno čudne. U grupi na Facebooku koja okuplja ljubitelje vjeverica, koji ih nemaju doma kao ljubimce nego hrane divlje životinje, pronašli smo nekoliko veoma neobičnih priča koje govore da su ovi glodavci nekad pravi čudaci.

Prvi je, svakako, momak zvan Capone. Ima ožiljak na licu i nedostaje mu pola repa. Žena koja ga hrani nema pojma što se dogodilo, no zna što redovito gleda.

- On tuče ptice. Ozbiljno, dotrči do njih i udari ih tom malom šapicom. Sve ptice ga već znaju, pa bježe od njega. Od drugih vjeverica ne. Ipak, tu i tamo doleti neka nova, pa i dalje viđam kako ih tuče. Kad se druge vjeverice približe hrani, pobjegne od njih. Ne napada ih, nego bježi, Ne razumijem ga - napisala je.

U komentarima ispod njene objave smo doznali za još neke neobične vjeverice. Jedan takav par su Rocky i Rambo, dva brata. Imaju kratke ruke i kreću se kao da je svijet njihov. Rocky pritom izgleda još opakije, jer mu nedostaje dio repa.

Tu je još i jedna koja mlati - mačke. Stvar je isključivo u tome što joj je to zabavno, kaže njena hraniteljica, i stvarno se ne radi o tome da je mačke napadaju. One jednostavno sjede u vrtu, ni ne gledajući vjevericu. No, onda dođe blizu i počne ih bezobrazno gledati. Mačke su već naučile svoju lekciju, jer su par puta dobile batine, pa kad vjeverice tako stane ispred njih, pobjegnu. Na to glodavac počne ponosno šetati dvorištem, uzimajući hranu koja mu je ostavljena i kočoperi se.

Tu je i ona vjeverica koja je vrlo smireno uživala u svojoj hrani, dok se svega desetak centimetara od nje jastreb kupao u posudi s vodom. Uopće ne mareći za pticu koja se inače hrani njenom vrstom, vjeverica je lijeno prebirala po hrani. Kad je jastreb odletio, nije ni trepnula.

Potom je jedna žena pitala članove grupe znaju li joj reći zbog čega njena vjeverica liže zid, satima. Vode ima u dvorištu, dakle, nije stvar u žeđi. Članovi grupe su joj rekli kako postoje dvije mogućnosti: radi to zbog minerala iz kamena ili jednostavno zato što je čudna.

- Dobro, ta zbog minerala. A što je s mojom koja liže prozor nakon kiše, iako u dvorištu ima vode koju može popiti? - upitala je, a svi su joj rekli da je ta njena jednostavno samo čudna. Drugog objašnjenja nema.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 20:03