‘MIR I SUOSJEĆANJE‘

Prijatelji životinja pozivaju sve na proslavu blagdana bez okrutnosti prema životinjama

Podsjećaju na činjenicu da čak 95 posto kunića kupljenih za Uskrs ne doživi prvi rođendan

Ilustracija

 Prijatelji životinja

U ovo vrijeme pred Uskrs, kada mnogi kupuju šunku, jaja i janjetinu, Prijatelji životinja podsjećaju da se Uskrs može proslaviti bez okrutnosti prema životinjama.

- Mnoge naše navike tijekom blagdana nisu nimalo u duhu mira, ljubavi i suosjećanja. Stoga je ovo blagdansko vrijeme savršena prilika za upoznavanje s prednostima biljne hrane i istraživanje jela koja su jednako ukusna i manje pogubna za okoliš, jeftinija su i niti jedna životinja za njih neće stradati. Isprobavanjem tradicionalnih uskrsnih recepata u veganskom ruhu jedino što ćete izbaciti iz tanjura jest bešćutnost prema životinjama - poručili su.

Kako navode iz Udruge, kokoši imaju izvanredno pamćenje i mogu prepoznati druge članove svojega jata. Svojoj djeci ‘pričaju‘ dok su još u jajetu, no u industriji jaja živote provode u pretrpanim, prljavim hangarima. I svinje, inače izuzetno društvene životinje, koje pokazuju složene oblike socijalne interakcije, podvrgnute su brutalnim uvjetima uzgoja uključujući pretrpanost, život bez pristupa svjetlu i svježem zraku te izolaciju od prirodnih uvjeta života.

Također, Prijatelji životinja apeliraju na sve da, umjesto kokošjih jaja, za bojanje izaberu drvena i svoje uskrsne košare napune voćem i povrćem, kao i da odaberu plišane igračke umjesto kupnje kunića ili pilića kao zabave za djecu. Podsjećaju na činjenicu da čak 95 posto kunića kupljenih za Uskrs ne doživi prvi rođendan.

- Kunići i pilići ne smiju biti samo privremeni ukras tijekom Uskrsa. Ne kupujte životinje, već udomite napuštenoga psa, mačku ili kunića. Svi koji razmišljaju o tome da postanu skrbnici nekoj životinji trebaju biti spremni na odgovornost, što uključuje dugogodišnje obveze, financijske izdatke i svakodnevno posvećivanje vremena novom članu obitelji - istaknuli su.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 06:41