OKOLICA KARLOVCA

Prije samo pola godine, ovaj je mačak preživio požar i bio je na rubu smrti... Pogledajte ga danas!

Iza njegovog oporavka stoji cijeli niz ljudi, koji su mu pomogli da dođe tamo gdje je danas
 Utočište Plavi križ

Ova je godina mačku Fenixu bila godina s najviše uspona i padova, a mogla mu je biti i zadnja, da nije sretnog niza okolnosti. Sve je počelo strašno - buktinjom u noći, kada je njegova vlasnica ostala bez kuće u jednom selu blizu Karlovca. Nakon toga je ona otišla u dom za umirovljenike, a Fenix je s druge dvije mačke ostao na cesti. Dok su te mačke bile dobro, Fenix je bio noćna mora na četiri noge - težak svega 1.4 kilograma, jadan i bolestan. Bio je toliko loše da je veterinar, nakon nekoliko dana intenzivnog liječenja, spomenuo eutanaziju.

Iz Utočišta Plavi križ tada su shvatili da se moraju umiješati i mačka dovesti kod svojeg veterinara. To su i napravili, uz pomoć niza dobrih ljudi, pa je mačak dobio drugu šansu sa život. Bila je slaba, ali je ipak bila tu.

image
Utočište Plavi križ

- Bio je toliko loše da u tom trenu nisu mogli ni procijeniti koliko godina ima. Da, odrastao je, ali koliko je star? Uz to se otkrilo da je slijep... Dovele smo ga k sebi doma, primao je terapiju i oporavljao se. Slavile smo kad je dobio 100 grama, pa još 100, pa još 100 ... Vidjelo se da je predivan mačak koji samo žudi za ljudskom pažnjom. Usprkos tome što ne vidi, nije imao problema doći do zdjelice s hranom, krevetića, do nas da žica maženje - objavile su volonterke utočišta.

image
Utočište Plavi križ

Dodatno je procvjetao kad je došao na čuvanje, gdje je bio nekoliko dana, a sad je kod privremene udomiteljice. Taj dom može postati i trajan, ako se Fenix i njen mačak sprijatelje. No, on je postao posve novi mačak: dobiva pažnju, pravi je mali kraljević u svom kraljevstvu, igra se kao da je mačić..

- Zahvalni smo svim ljudima koji su pomogli da on dobije svoju drugu šansu, a osim gore navedenih, to ste svakako i svi koji su nam pomogli financijski da ga zbrinemo, jer bez toga ništa ne bi bilo moguće. No, najveću zahvalu dugujemo Fenixu. Nakon svega što ga je zadesilo i iz čega se jedva izvukao, on uspijeva ovako uživati u životu. Zapravo je naša privilegija i čast svjedočiti tome, ali i učiti od njega - kažu iz utočišta.

image
Utočište Plavi križ
image
Utočište Plavi križ
image
Utočište Plavi križ
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 23:42