OGROMNO BIĆE

Prizor iz noćnih mora: Majka i kćer plovile u kajaku, a onda se ispod njih pojavilo jezivo stvorenje

Barem je tako bilo na prvi pogled,a kad su shvatile o kojoj se životinji radi, svejedno su bile uznemirene

Ilustracija

 Sandra Burm/Alamy/Alamy/Profimedia

istina je da su u strahu velike oči, no malotko bi ostao miran da je vidio prizor velikog stvorenja, čije su noge provirile tik ispod površine vode. Ne samo da je susret neočekivan, nego su šape i kandže toliko velike da čovjeku dođe da iskoči iz kože. Na svu sreću, majka i kćer koje su susrele ovo stvorenje ostale su smirene i susret je prošao bez incidenata.

Shala Holm i njena kći Avery pecale su na blizini Brainerda u američkoj saveznoj državi Minnesoti, a onda su ispod svog kajaka vidjele ogromne kandže. U prvi mah nisu uopće znale o kojem je stvorenju riječ, ali onda su shvatile da je riječ o ogromnoj kornjači. Nije onda došla zbog njih, nego zbog košare pune riba, za koju se kandžama zakačila. Kad su žene shvatile što želi, ispraznile su košaru i potom odveslale do obale. Čule su da su ovako velike kornjače znale oštetiti manja plovila, pa nisu htjele riskirati da se nađu u rijeci i vide to stvorenje oči u oči-.

No, prije nego su se dokopale obale, Shala je snimila nekoliko fotografija, koje je poslala stručnjacima na procjenu. Željela je znati nešto više o stvorenju koje su susreli. Oni su joj potvrdili da je riječ o kornjači koja je stara oko 15 godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 12:54