BESKRAJNA TUGA

Prizor iz ZOO-a rastužio svijet: Majka se dva dana nije htjela odvojiti od tijela svog mališana

Iz ZOO vrta su privremeno zatvorili kuću majmuna, kako bi se sve životinje mogle oprostiti od mladunca

Tužni prizor

 Grüner Zoo Wuppertal

Beskrajno tužan prizor zabilježen je u jednom ZOO vrtu u Njemačkoj, gdje se žalosna majka majmunica oprostila od svojeg mrtvorođenog mališana.

Osam godina stara majka imena Traceuse snimljena je kako gleda nepomično tijelo svojeg mladunca, na kojeg je pazila puna dva dana nakon poroda. Nije se željela odvojiti od njega, nego ga je nosila po nastambi. Potom ga je nježno spustila na tlo, a potom mu je pristupila druga ženka, koja ga je i sama počela nositi po nastambi. To je normalno ponašanje koje ove životinje pokazuju i u divljini, jer se grupa mora oprostiti od mrtvog mladunca - neki će ga nositi, drugi samo dotaknuti. No, svi će se pozdraviti s njim.

Na Facebook stranici Gruner Zoo Wuppertala objavljena je fotografija i objašnjenje što se točno dogodilo. Iz tog ZOO vrta pojašnjavaju kako nije rijetko da prvi porođaj završi na ovakav način.

- Dati ćemo im vrijeme koje im treba. Tek kada se sve životinje oproste od mrtvog mladunca, odnijet ćemo njegovo tijelo iz nastambe. Zbog ove situacije smo zatvorili kuću majmuna, jer im je u toj situaciji trebao mir. Mogli su se vidjeti iz vanjskog objekta, ako sami tamo izađu - objavili su iz ZOO vrta. Dan nakon, druga majmunica je ostavila mladunca, svi su se oprostili, pa su čuvari odnijeli tijelo.

Dodali su kako su jako žalosni zbog gubitka majmuna, no drago im je vidjeti kako se majka brinula za njega.

- To pokazuje da u slučaju nove trudnoće i uspješnog porođaja, ona neće imati problema s odgojem mladunčeta na dobar način. Ova vrsta životinja, dril majmuni (Mandrillus leucophaeus) veoma su ugroženi i zato nam je posebno važno potomstvo - dodali su.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 01:34