NIJE BEZOPASNO

Probleme na letovima u zadnje vrijeme sve više uzrokuju razne životinje...

Nedavno su to bili šišmiši i cvrčci, no na svu sreću, avioni su se spustili i nije bilo većih problema
Ilustracija
 Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia

Ponovno pokretanje putovanja nakon višemjesečne koronablokade zadaje prijevoznicima čitav niz problema, od pilota koji su dugo bili prizemljeni preko insekata u motorima do izljeva gnjeva među putnicima, izvijestio je osiguravatelj Allianz.

Zabrinutost u podjednakoj mjeri izazivaju velike zrakoplovne kompanije i one čija flota obuhvaća tek nekoliko manjih zrakoplova, upozorila je njemačka tvrtka. Rizik su i poslovni letovi i oni turistički i spasilačke helikopterske misije, dodaju.

„'Zahrđali' piloti, gnjevni putnici, nove rute, zrakoplovi nove generacije, pa čak i najezda insekata – zrakoplovne tvrtke i zračne luke suočit će se s nekim novim izazovima", nabraja Allianz.

Nisu samo insekti problem. Prije nekoliko mjeseci jedan se avion morao vratiti nazad jer im je kabinom letio šišmiš. On je na kraju uginuo, nažalost, u tvrtka je najavila da će pokrenuti istragu kako bi utvrdila kako je životinjica uopće dospjela u avion.

Osim toga, određeni broj aviona muku muči s cvrčcima, koji su među najčešćim putnicima bez karte i znaju uzrokovati tehničke probleme koji nisu nimalo bezazleni. Na svu sreću, nije bilo kobnih letova, ali su se letjelice spuštale prije od planiranog ili su se vraćale nazad zbog cvrčaka koji su se razmiljeli posvuda po avionu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 11:52