IZNENAĐENJE

Promatrači otišli do Mljeta kako bi upoznali nove dupine, a onda vidjeli svojeg starog znanca

Dočekao ih je ispred nacionalnog parka, što je njih veoma obradovalo jer ga se rijetko viđa

Dupin Pavel
 

 Blue World Institute

Iz domaćeg Blue World Institute objavili su kako su ove godine počeli istraživanje u novom području - onom oko nacionalnog Marka Mljet. To im je donijelo neke nepoznate životinje, koje do sada još nisu upoznali i evidentirali. Upravo zato i jesu na tom području: kako bi saznali nešto više o dupinima koji tamo žive. Došli su kako bi promatrali njima nove sisavce. No, i taj posao je donio iznenađenja - premda su očekivali da će vidjeti neke nove dobre dupine, susreli su i jednog starog znanca, kojem se tamo baš i nisu nadali.

- Pronašli smo Pavela! Pavel je dupin kojeg smo prvi put vidjeli 2008. godine kod otoka Lastova i nakon toga tek 2017. kod Hvara. Ove godine nas je dočekao ispred nacionalnog parka Mljet - objavili su na društvenim mrežama, gdje su sa svojim pratiteljima podijelili Pavelove fotografije.

Znamo da je svijet maleno mjesto, no očito je i more postalo takvo. Ili je zapravo Pavel iznimka jer je skitnica koja voli mijenjati mjesto gdje živi i lovi. Tko zna što je tj sve radio u tih deset godina, koliko ga oni nisu vidjeli.

image

Dupin Pavel

Blue World Institute
image

Dupin Pavel

Blue World Institute
image

Dupin Pavel

Blue World Institute

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 09:26