BIOMOVCI S GRAĐANIMA

Promatrali ptice u Maksimiru, pa vidjeli njega: ‘Nije mogao letjeti, morali smo mu pomoći‘

Nisu morali daleko hodati da bi ga zbrinuli, jer je nedaleko od njih ZOO vrt

Škanjac 

 BIOM

Udruga BIOM često organizira promatranje ptica. Svaki put kad se građani s dalekozorima upute u šumu dogodi se nešto zanimljivo, ali obično je to na drugi način zanimljivo: lijepa ptica, neočekivani prizor, zanimljiva komunikacija u krošnjama... No, na promatranju koje se odvijalo u utorak u zagrebačkom Maksimiru imali su drugačiju vrstu uzbuđenja - nekome su pomogli. Jednu su pticu najprije promatrali na grani, a onda su shvatili da se s njom nešto loše događa.

- Pronašli smo škanjca koji nije mogao letjeti, moguće zbog u potpunosti mokrog letnog perja. Osjetljivu pticu odnijeli smo u veterinarsku ambulantu Zoološkog vrta gdje su se za nju dalje pobrinuli - napisali su članovi te udruge.

Iz ZOO vrta su nam potvrdili da je ptica koju su im donijeli zabrinuti članovi udruge - dobro!

- Kad smo ga preuzeli bio je mokar, pothlađen i iscrpljen. Djelovao je kao da danima ništa nije jeo, no zdravog je apetita i kod nas lijepo jede. Budući da će mu za potpun oporavak trebati neko vrijeme, iz našeg će oporavilišta otići u AWAP gdje će se o njemu brinuti do puštanja u prirodu - rekao je Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta Grada Zagreba.

image

Škanjac

BIOM
image

Škanjac

BIOM
image

Škanjac

BIOM
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. lipanj 2024 06:57