VETERINAR U ŠOKU

Pronađena na ulici, postala zvijezda: Ovo je prva bespolna mačka na svijetu

Ultrazvuk je potvrdio kako ni u njenoj utrobi nema dijelove reproduktivnog sustava

Beans

 Cats Protection/cover Images/instarimages.com/Instar Images/Profimedia

Veterinari su povremeno znali pregledati neku dvospolnu mačku. Istina, veoma rijetko, ali to se znalo dogoditi s vremena na vrijeme. No, veterinar u Velikoj Britaniji ostao je prilično iznenađen kad je otkrio da mačka ispred njega - nema spola!

Riječ je o prvoj takvoj mački koja nam je poznata. Pronađena je na ulici i završila je u azilu Cats Protection. Oni su je doveli na pregled kojim se, između ostalog, trebala ustanoviti dob i spol. S dobi nije bijelo problema - mačka je stara oko 15 tjedana. No, utvrđivanje spola je postalo problem. Životinja, naime, uopće nema genitalija. Pregledana je i ultrazvukom, koji je potvrdio kako ih nema ni u njenoj utrobi.

image

Beans

Cats Protection/cover Images/instarimages.com/Instar Images/Profimedia

Mače koje je nosilo ime Hope, dobilo je novo, pa se zove Beans. Veoma je zaigrano, puno energije i ponaša se kao i svi mačići njegove dobi. Nakon objave o situaciji s organima postalo je prava zvijezda, a volonteri azila nadaju se kako će ta popularnost dovesti do toga da će se brzo udomiti. Na kraju krajeva, mačka je zdrava, lijepa, a ne treba je kastrirati kad poraste.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 20:01