LJEPOTAN

Pronađena neobična ptica: Ne zna se tko je vlasnik ove nježne životinje koja nije najbolji letač

Postoji više od 200 vrsta ovih ptica, a za uzgoj je potrebno znanje, strpljenje i ljubav


 

 Azil Dumovec

Neobičnu pticu vidjeli su stanovnici Brestja u srijedu navečer. Nisu ga dugo promatrali, nego su u pomoć pozvali hvatače gradskog oporavilišta za divlje životinje. Oni su utvrdili da se radi o ukrasnom golubu i odmah su ga odveli sa sobom na pregled u ZOO Zagreb.

Ptica nije prstenovana niti ima ikakvu oznaku, tako da se ne zna tko joj je vlasnik. No, sigurno je da ga ima, jer se ukrasni golubovi uzgajaju. Njihov izgled je taj zbog kojeg se ljudi odlučuju na uzgoj. On nije jednostavan, jer je potrebno znanja, strpljenja i ljubavi. No, sama briga o njima nije teška, jer su karakterno prilično sramežljivi, pa reagiraju na nježnost i to je sve što traže.

Postoji više od 200 vrsta ukrasnih golubova, koji se uzgajaju isključivo zbog estetskih razloga. Ono što je kod njih specifično jest da nisu najbolji letači i da, kad to rade, lete dosta nisko. Navikli su biti u zatvorenim prostorima i to im nije nikakav problem, dapače, jednako to vole kao i biti vani. Boje su im različite, a nisu jednako ni veliki.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 04:03