NIJE DOSPJELA DALEKO

Pronađena panda koja je pobjegla iz svoje nastambe! Nevjerojatno što je iskoristila za bijeg

ZOO je zamolio stanovnike da u slučaju da su vidjeli pandu to odmah jave policiji i da je ne pokušavaju sami uhvatiti
Ilustracija
 Niall Carson/Pa Images/Profimedia

Došlo je do sretnog završetka velike akcije potrage nakon što je ovih dana nestala panda Jang iz zoološkog vrta u Duisburgu sretno pronađena i vraćena u dobrom zdravlju.

Životinja je pronađena nedaleko od ograđenog dijela za pande, u krošnji drveća koje je u području zoološkog vrta, objavili su djelatnici.

Jang je spušten vatrogasnim ljestvama i odmah odveden u veterinarsku ambulantu na pregled.

Pretpostavlja se da se životinja, koja je nestala dan ranije iz svog staništa, vjerojatno u jednom trenutku popela preko ograde za pande uz pomoć "pomagala za penjanje biljaka", naveo je zoološki vrt.

Kako je objavljeno, riječ je o crvenoj ili manjoj pandi, koja je ugrožena vrsta. Razlog tome je, između ostalog, sječa drveća, širenje poljoprivrede i lov.

Zoološki vrt u Duisburgu, gradu na zapadu zemlje u regiji Ruhr, zamolio je tijekom potrage svoje stanovnike da u slučaju da su vidjeli pandu to odmah jave policiji te je pozvao ljude da ne pokušavaju sami uhvatiti pandu.​

Crvene pande, čija su tijela dugačka oko 50 centimetara, ne računajući rep, a teže oko 5 kilograma, bezopasne su za ljude, naveo je zoološki vrt.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 16:42