BRAVO!

Pronašli napuštenu macu pa objavili status: ‘Na sigurnom je, u našoj školi. Udomite je!‘

Traže joj vlasnika ili udomitelja, koji će tu maznu ljepoticu dovesti k sebi doma
 ​Facebook gimnazija Zabok

- S početkom školske godine, počele su i pojave malih napuštenih mačkica u okolici škola. Ovu milu ljepotičicu pronašli smo skoro pod kotačima na raskršću blizu OŠ Zabok i odveli je na sigurno - u našu školu. Tražimo vlasnika ili dajemo u udomiteljeve dobre i tople ruke... Učenici, nastavnici, roditelji, sugrađani - ukoliko imate mjesta u domu (i srcu), uzmite ovu maznu pahuljicu k sebi... - objavili su to na službenoj Facebook stranici Gimnazije Antuna Gustava Matoša iz Zaboka.

Divan je to primjer, kažu mnogi koji se bave spašavanjem napuštenih životinja s ulice, ali je veoma rijedak. Zato bi trebalo pohvaliti vodstvo škole koje je odlučilo ne samo spasiti životinju s ulice, nego dati sve od sebe da joj pronađu dobar dom. Bilo bi dobro kada bi i brojne druge institucije slijedile njihov primjer.

- Nije ovo samo pomoć mački da nađe dom, nego je i odlična edukacija. Stranicu prate učenici škole i njih se ovim putem senzibilizira za ovu tematiku i uči ih se da je loše ostaviti životinju, a da je odlično udomiti je - kaže nam jedna Zagrepčanka koja spašava napuštene životinje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 15:30