BRAVO LJUDI!

Prva autoškola u našoj zemlji koja je odlučila pomoći azilu! ‘Naši automobili nose humanu poruku‘

Osim toga, određeni postotak od svakog sata vožnje odvaja se za potrebe štićenika u Nemetinu

Automobil škole i Ksemba uz njega, ispred azila u Nemetinu

 Autoškola Blue

Osijek je zaista poseban grad kad se radi o životinjama - osim što imaju najbolji azil u našoj zemlji, tu je i neobična situacija na njihovom Filozofskom fakultetu. Jedini je fakultet u našoj zemlji na kojeg se može doći sa psom, ali sve to pod šapom drži mačak koji tamo živi - Đivo. Svemu tome sada treba dodati i divnu gestu tamošnje Autoškole Blue, koja je prva u našoj zemlji odlučila pomoći nekom azilu tako da stavi njihove reklame na svoje automobile. S njih se tako smješka Ksenija, odmilja zvana Ksemba, pas s invaliditetom, prava mala luđakinja, koja ima najljepši pogled na svijetu i maskota je tog azila. Uz njenu njuškicu je i natpis - Udomi psa iz Azila.

Ideja je to koja je pala na pamet vlasnicima škole Igoru Haltu i Tihomiru Getu. Kad su prije dva mjeseca otvorili školu, odlučili su da moraju pomoći ekipi iz Azila u Nemetinu. To nimalo ne čudi one koji ih poznaju, jer je Igor udomio svoju najbolju prijateljicu, kujicu Liu.

- Razmišljali smo kako bismo im mogli pomoći. Ne možemo puno, ali nešto ipak možemo. Naši automobili su ti koji nose poruku naokolo, a Ksembu su odabrali baš oni iz azila. Drago mi je zbog toga: pošto je ona u kolicima, ne ide daleko, ali na našim autima se vozi posvuda i šalje poruku da je humano udomiti - priča Igor.

image

Automobil škole i Ksemba uz njega, ispred azila u Nemetinu

Autoškola Blue

No, nisu pomogli samo reklamom. Odlučili su se odreći dijela zarade, pa tako od svakog novog učenika u autoškoli izdvajaju određeni postotak koji šalju u azil. Nije to veliki novac, kaže Igor, ali je od srca.

- Ponosni smo što sada možemo pridonijeti puno više i pomoći našim malim prijateljima da zaborave na sve teške dane koje su proživjeli. Ono što je važnije od svega je da se trudimo olakšati njihove nadolazeće dane zajedničkim prikupljanjem donacija za namirnice, troškove liječenja i ostale nužne stvari – dodaje Igor.

Kaže kako su polaznici škole oduševljeni nasmiješenom njuškicom na automobilima.

- Jedna djevojka me pitala hoćemo li se odvesti do Azila. Rekao sam joj da je to u Nemetinu, nije nam u planu, ali mi je bilo jako drago što je tako dobro reagirala. Općenito, svima je drago kada vide reklame na našim autima - zaključuje Igor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 15:21