TUGA

Psa Mikija mnogi znaju, jer ga je njegova vlasnica beskućnica uvijek vukla sa sobom u kolicima... On je sad u azilu

Traže mu privremeni dom, jer mu je boravak u skloništu iznimno stresan
 Azil Dumovec

O jednoj se gospođi bez doma, koja uvijek uza se u kolicima vuče psa, već dugo pisalo na društvenim mrežama. Svima je bilo jasno da njoj, koja tako Zagrebom već neko vrijeme luta, treba pomoći. Ne samo njoj, nego i psu, za kojeg su svi oni koji su ga vidjeli govorili da nije u dobrom stanju. No, žena koja se o njemu brinula je uglavnom odbijala pomoć, a uzela bi povremeno nešto hrane za njega. Neki kažu da je to zato što joj se nudio smještaj u koji bi morala ići bez psa, a on joj je sve na svijetu. Drugi su govorili kako joj je ponuđen smještaj u kojem može biti sa psom, no da je i to odbila.

Pas je jučer pronađen sam. Navodno je gospođa pala, a on izašao iz torbe na kotačićima u kojoj je uvijek bio i onda se, da li slučajno ili namjerno, odvojio od nje. On je završio u Dumovcu. Za nju se ne zna gdje je, no spominje se kako i dalje luta diljem grada. Sama, u lošem stanju, i treba joj pomoć.

image
Azil Dumovec

O psu iz Dumovca kažu kako podaci s čipa pokazuju da se zove Miki - Simfonie, 12 mu je godina i u tipu je pudla.

- Jučer kada smo ga preuzeli u centru grada, bio je u jako lošem stanju. Djelovao je zapušteno. Nema ni jednog zuba. Naši veterinari i veterinarski tehničari pomno su ga pregledali. Nakon što su mu pružili potrebnu veterinarsku skrb, prionuli smo na njegovo uređivanje. Nakon šišanja njegova je težina iznosila samo 3,6 kilograma.

Ljudi koji su ga pronašli, ispričali su nam njegovu životnu priču. Živio je s jednom beskućnicom, a u brizi za njega pomagalo je cijelo susjedstvo. Od jučer njegove „ljudice“ nema, pa su nas pozvali da mu pomognemo. Kad smo ga preuzeli, vidjeli smo da pas ima čip, no da se podaci na čipu ne podudaraju s onima gospođe s kojom je pas godinama živio - objavili su iz Dumovca.

Dodali su da, pošto je Miki star i slab, voljeli bi da pronađe privremeni smještaj kod nekoga tko će o njemu brinuti. Za njega je boravak u azilu nevjerojatan šok i voljeli bi da nije tome izložen. Miki za sada ne traži dom i neće ga tražiti sve dok se ne utvrdi što je s njegovom vlasnicom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 20:03