OVAKO IZGLEDA SREĆA

Punih 20 dana straha i neizvjesnosti: Spašena bivša cirkuska medvjedica iz Ukrajine

Objavila je to organizacija Warriors of Wildlife, koja je naporno radila kako bi se Maša izvukla iz ratne zone

Medvjedica Maša u utočištu u kojem će provesti svoje preostale dane

 WOW Ukraine - Warriors of Wildlife

Kako izgleda sreća? Na to ne postoji samo jedan odgovor. Za nekoga je ona velika kuća, za drugog osmijeh na licu djeteta, trećem je zagrljaj voljene osobe nakon tjedana razdvojenosti... A nekima je sreća - sloboda: to da se može kretati koliko želi, da može zaspati gdje hoće, da osjeti zrake sunca na licu i da večer provede promatrajući zvijezde, a ne svjetla cirkusa.

Za Mašu je sloboda upravo ovo zadnje. Ona je medvjedica koja je od svoje 22 godine u cirkusu provela njih 19. Izvodila je trikove koje je naučila da nimalo ugodan način. Nisu prema njoj dobro postupali. Nisu je naučili da izvodi sva ta čuda koja je izvodila uz pomoć keksića. Bilo je tu puno boli i samoće.

No, to je iza nje. Zauvijek.

- Uspjeli smo! Maša je konačno preselila u svoj zauvijek dom, u utočište za medvjede u Rumunjskoj. Hvala svima koji su pomogli da se ovo ostvari! - objavili su to WOW Ukraine - Warriors of Wildlife na svom Facebook profilu, 20 dana nakon što je priča o nesretnoj životinji obišla svijet.

Jadna Maša je gotovo mjesec dana neplanirano provela skloništu u Sambiru, na zapadu Ukrajine. Tamo se nalazila u malom kavezu i čekala kada će konačno moći nastaviti put. Bilo je potrebno puno strpljenja, energije i hrabrosti kako bi njena priča dobro završila.

Sve je počelo prije nekoliko mjeseci, kada je za medvjedicu saznao direktor organizacije Warriors of Wildlife Lionel de Lange. On je organizirao da se Maša trajno preseli u utočište u Rumunjskoj. Dani zlostavljanja konačno su trebali ostati iza nje. No, onda se dogodilo ono što nitko nije očekivao: rat.

Lionel je pobjegao iz Ukrajine, no odlučio se vratiti nazad, riskirajući vlastiti život, kako bi je izvukao. Upravo to je i učinio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 04:29