PRESRETNI VLASNICI

Punih sedam godina nakon nestanka, kujica vraćena kući: ‘Nikad nisam izgubila nadu...‘

Sumnjalo se na krađu, no apeli objavljeni u medijima bili su bezuspješni

Ilustracija

 Barbara Von Hoffmann/Alamy/Alamy/Profimedia

Punih sedam godina nakon što je nestao, obitelj iz južnonjemačkog grada Nuernberga dobila je natrag svog psa. Vlasnici su prije nekoliko dana otputovali u austrijsku prijestolnicu kako bi u gradskom skloništu za životinje preuzeli sad već ostarjelu kujicu pekinezera po imenu Suzi, rekla je u četvrtak za dpa glasnogovornica skloništa.

Obitelj je Suzi tražila od travnja 2015. Životinju su tada nakratko zavezali ispred trgovine tijekom boravka u Beču. Kad su se vratili iz kupovine, nije je bilo. Sumnjalo se na krađu, no apeli objavljeni u medijima bili su bezuspješni. Nitko se nikada nije javio i činilo se da je malena doslono u zemlju propala.

Nakon godina potpune tišine, prošlog mjeseca je u sklonište za životinje u Beču došao mali crni pas. Nije objavljeno odakle i kako, samo da je očitan čip i da se kujica zove Suzi. Iz azila su na društvenim mrežama objavili da traže dom za "pseću bakicu Suzi". U komentarima se javio jedan muškarac, koji se sjetio slučaja psa nestalog prije sedam godina, a koji se isto tako zvao. Nakon toga se sve brzo odvilo: Suzina obitelj se javila u sklonište i došli su po nju.

- Nikada nisam izgubila nadu da ću ponovno vidjeti Suzi. Ne mogu riječima opisati kako je to bilo ponovno je vidjeti i uzeti u naručje nakon svih tih godina i uzeti je u naručje- rekla je vlasnica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 14:42