NEMILI INCIDENT

Pustili ljubimce da se istrče uz Dravu, a kad je prošao muškarac na mopedu, psi su pojurili za njim...

Ozlijeđeni 70-godišnjak zatražio je liječničku pomoć u čakovečkoj bolnici, gdje su mu ozljede sanirane

Ilustracija

 Ryhor Bruyeu/Panthermedia/Profimedia

Policijska uprava Međimurska objavila je kako je u ponedjeljak došlo do nemilog incidenta nedaleko od mjesta Gornji Kuršanec. Nešto iza 14 sati, kažu, na obali rijeke Drave 71-godišnja hrvatska državljanka i 63-godišnji austrijski državljanin prilikom šetnje nisu držali svoje pse pod nadzorom.

No, sve je pošlo po zlu kada su psi potrčali prema muškarcu (70), koji se tuda provezao mopedom. Nakon što su ga sustigli, oba psa ugrizla su ga za lijevu nogu. Ozlijeđeni 70-godišnjak zatražio je liječničku pomoć u čakovečkoj bolnici, gdje su mu ozljede sanirane te je utvrđeno kako je u događaju lakše ozlijeđen.

- Zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, vlasnici pasa novčano će se sankcionirati. O događaju će se izvijestiti nadležna veterinarska inspekcija te komunalno redarstvo - poručili su iz policije i još jednom zamolili građane da svoje ljubimce drže pod nadzorom. Na javnim površinama na kojima nije dozvoljeno da psi budu pušteni s uzice, trebali bi biti vezani, a psi koji se po Pravilniku o opasnim pasminama smatraju opasnima uz to bi morali imati brnjicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 13:58