NIJE MU LAKO

Putin ima skoro 200 kilograma i svi ga vole. Ne, nije to taj Putin - ovome sad traže novo ime

Nijedna divlja svinja "ne zaslužuje ime ovog neljudskog antagonista", napisali su iz vodstva parka

Putin kojeg svi vole

 Facebook Wildpark Mehlmeisel Waldhaus

U Parku divljih životinja Mehlmeisel u Bavarskoj živi jedan Putin. Ne, nije riječ o čovjeku nego o divljoj svinji neobičnog imena. S obzirom na situaciju u Ukrajini, oglasili su se djelatnici toga parka, piše Slobodna Dalmacija.

Nijedna divlja svinja "ne zaslužuje ime ovog neljudskog antagonista", piše Park divljih životinja Mehlmeisel na svojoj Facebook stranici. Naime, svakodnevno se održavaju vođene ture kroz park divljih životinja, tijekom kojih Eckard Mickisch predstavlja "svinjsku bandu" velikim i malim posjetiteljima. Među njima je, naravno, divlja svinja Putin. Ali svaki put kad Mickisch predstavi Putina protrne jer i on svakodnevno prati vijesti o ratu u Ukrajini.

Ali divlja svinja Putin je toliko različita od svog ruskog imenjaka: park opisuje divlju svinju kao društveno prihvatljivog i jako društvenog. Prije gotovo tri godine ova se životinja preselila u ograđeni prostor sa drugim divljim svinjama. Kako je tada težila gotovo tri puta više nego ostale divlje svinje iz Europe nazvali su je Putin jer ima rusko podrijetlo.

Putin se u međuvremenu razvio u veličanstvenu svinju, "koja teži gotovo ponosnih 200 kg", pišu djelatnici Parka divljih životinja.

Rat u Ukrajini bjesni već više od tjedan dana. Djelatnik zoološkog vrta Eckard Mickisch je odlučio: "Ime Putin mora otići!" To će biti prva promjena imena u zoološkom vrtu, a u ovom trenutku divlja svinja je jednostavno bezimena. Sada je svima dopušteno da se pridruže i predlože novo ime za Putina. Prijedlozi se primaju do 31. ožujka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 06:59