ČUDESNO

Ribar izvukao vršu i ostao zaprepašten: ‘Ribarim od 11. godine, ali ovako nešto nisam nikad vidio‘

Videći da se nešto plavi, prvo je pomislio da je riječ o kakvom komadu plastike

Stuart Brown pokazuje fotografiju svojeg ulova

 Liam Mcburney/Pa Images/Profimedia

U prirodi su rijetke životinje plave boje, ali postoje vrste u kojima se povremeno javlja vrsta mutacije zbog koje su neke od njih plave. Recimo, hlapovi. Oni mogu biti narančasti, crveni, plavi i žuti, no do toga dolazi zbog genetskih poremećaja. Plavi su toliko rijetki da ja šansa da ribar ulovi jednog otprilike jedan na dva milijuna.

Jedan ribar iz irskog grada Bangora može se pohvaliti da je imao tu nevjerojatnu i rijetku sreću da upozna jednog plavog hlapa. Taj momak je, pak, imao sreću, pa ga je ovaj pustio nazad u more. Fotografirao ga je za uspomenu i onda mu spasio život.

Neobičan ulov je ribara veoma iznenadilo. Ne samo njega, nego i sve koji su bili s njim. Kad su izvukli vršu, komentirali su kako je u njoj nešto plavo i iznenadili se videći da nije riječ o nekom komadu plastike, nego o živom biću.

image

Plavi hlapovi su iznimno rijetki

-/Panthermedia/Profimedia

- On je sada negdje vodi, pliva sretan koliko može biti. Nadam se da će ga netko drugi, ako ga ulovi, također pustiti. Tijekom godina, a ribarim otkako sam imao 11, znao sam vidjeti hlapove malo drugačijih boja, malo više smeđe ili crvene, ali nešto ovako ekstremno nikad. Ovog momka sam dodao na listu čudnih i prekrasnih stvari koje sam vidio na moru - rekao je ribar Stuart Brown, piše BBC.

Dodao je kako je istražio i otkrio da je ovakvih ulova do sada bilo na drugim mjestima u Velikoj Britaniji. No, nije ga vidio nitko koga on poznaje.

- Pitao sam starije ribare i oni su mi rekli da su čuli za ovakav ulov, ali se njima nikad nije dogodio - dodao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 09:10