DOBRE VIJESTI

Riješen misterij crne mačke s Pravnog fakulteta u Zagrebu: Evo odakle je došla i što je radila

Tija je u nekoliko dana prošla duži put nego tijekom zadnjih 17 godina svojeg života

Mačka Tija

 Dumovec

Što mačka naumi, to i napravi. No, nekad se pritom dogode nezgode, pa njihove avanture ne završe uvijek sjajno. Premda mnogi misle da će se mačke uvijek dočekati na noge i snaći u svakoj situaciji, to baš i nije tako. O tome bi više, da može pričati, znala reći mačka Tija, inače 17 godina stara Zagrepčanka, koja je pala s prozora na Trgu Republike Hrvatske kraj Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Pronašli su je zaposlenici tog fakulteta, koji su odmah nazvali Dumovec. U skloništu su je pregledali i utvrdili da je starija gospođa, ali njegovana, naviknuta na ljude i definitivno nečija. Čip nije imala, pa nisu mogli na taj način saznati nešto više o njoj. No, vlasnike su joj ipak na kraju - pronašli.

- Ljudi su plakali od sreće kad smo je vratili! Doznali smo da je pala s prozora jedne zgrade u susjedstvu fakulteta. Iako je riječ o visini od dva metra, mačka Tijine dobi mogla je pri padu te izlijetanju na cestu daleko gore završiti - objavili su iz skloništa.

Mnogi komentatori su bili oduševljeni što priča ima sretan kraj, a neki su napisali kako je ovo vlasnicima pouka da svakako na prozor stave - mrežu.

image

Mačka Tija

Dumovec

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 21:02