NISU BOLESNE

Sablasno: Ovce se puna dva tjedna kreću u krug, nitko ne zna zbog čega to rade

Pojavile su se mnoge teorije o tome što se događa, no samo će vrijeme pokazati tko je u pravu

Ilustracija

 Penny Hicks/Alamy/Alamy/Profimedia

Neobična snimka pojavila se na Twitteru: na njoj vidimo stado ovaca kako se kreće u krug. Kako stoji u opisu snimke koju je objavilo People‘s Daily iz Kine, riječ je o životinjama koje su potpuno zdrave i nije poznato zašto se već dva tjedna na taj način kreću.

Riječ je o snimci nadzorne kamere na kojoj vidimo kako se dio ovaca kreće u smjeru kazaljke na satu, druge stoje unutar kruga, a treće ih promatraju sa strane.

Vlasnica životinja kaže kako se ovo dogodilo u samo jednom dijelu njene farme. Najprije je u neobičan krug krenulo njih par, a potom su im se druge produžile. Ona nikad prije ovakvo nešto nije doživjela i nema objašnjenje.

Snimka je jeziva i pojavilo se mnogo teorija. Premda vlasnica tvrdi da su ovce zdrave, a to prenosi i državni medij, veterinari podsjećaju na bolest listeriozu. Životinje koje se zaraze bakterijom listerijom na početku zaraze su dezorijentirane i nije rijetkost da se kreću u krug.

Ima i drugih teorija. Neki su napisali kako ovce, ako ne mogu spavati, trebaju brojati ljude, dok je nekoliko ljudi spomenulo majstora horora Lovecrafta i njegove mitove o Velikim starim, poglavito o Cthulhu (ciljajući, vjerojatno, na to da se u priči o njegovom povratku mnogi uznemire osjećajući njegov izlazak iz oceana, pa se u tu sliku uklapaju i ove ovce), Bilo je i onih koji su tvrdili kako je riječ o tome da životinje čuju neobične zvukove ili osjete promjenu frekvencije.

Je li riječ o početku bolesti ili se s ovim stadom događa nešto drugo, vrijeme će pokazati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 00:37